Üdvözöljük! Belépés | Új felhasználó? Regisztráció
IngatlanKeresés az ingatlanközvetítők között. HitelKeresés a hitelközvetítők között. BiztosításKeresés a biztosításközvetítők között. ÁllásKeresés az állásközvetítők között.
Magazin »

Születőben a devizahitelesek mentőcsomagja

Ha egyik fél sem rúgja fel a szóbeli megállapodást, várhatóan holnap délelőtt, de legkésőbb pénteken aláírja a Magyar Bankszövetség elnöke és a nemzetgazdasági miniszter azt az együttműködési dokumentumot, amely a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket megsegítésének részleteit tartalmazza. Az elektronikus sajtóban ma már napvilágot látott – ám még aláírásra váró – dokumentum egyes pontjait a pénzügyi, illetve ingatlanpiaci szakértők vegyes véleménnyel fogadták.

A kétoldalú megállapodás – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a közzétett dokumentum alatt csak két aláírás üres helye szerepel – hosszas egyeztetés eredménye, s biztosan kedvező kilátásokkal kecsegtet a bankszektor számára, bármekkora sikert is ér el a devizahitelesek körében. Egyfelől a megállapodás a hitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok ellenértékére állami fedezetet biztosít, másfelől a hitelpiac élénkítése fejében a pénzügyi szektor számára oly fájdalmas bankadó csökkentését is kilátásba helyezi.